Waarom bevestigt mijn bitcoin-transactie niet?

Bitcoin-transactiesnelheid is afhankelijk van drie factoren:

  1. Bitcoin-transactiegrootte - een transactie in het Bitcoin-netwerk is een set binaire gegevens met gegevens over waar ze vandaan komen (aantal ingangen) en waar ze naartoe worden gestuurd (aantal uitgangen).

  2. De commissie (vergoeding) die u aan de mijnwerkers betaalt voor verwerking en opname in het blok van uw transactie.

  3. Congestieniveau van het Bitcoin-netwerk - het gebeurt vaak dat als gevolg van een sterke sprong in de wisselkoers, iedereen transacties begint te verzenden en het Bitcoin-netwerk verstopt raakt, commissies toenemen en veel transacties gewoon opstaan. tegelijkertijd, en de Bitcoin-netwerkbandbreedte is 7 transacties per seconde.

Hoe de geschatte tijd van ontvangst van een bitcoin-transactie berekenen?

Als u een transactie hebt verzonden en deze nog steeds niet is bevestigd, bevindt deze zich waarschijnlijk in de 'wachtrij' - de Bitcoin-mempool en verwacht dat de mijnwerkers deze in het blok opnemen. De positie in de mempool is afhankelijk van de vergoeding (vergoeding per byte) waarnaar u uw transactie heeft verzonden - hoe hoger de commissie, hoe sneller uw transactie zal verlopen.

Om te voorspellen hoe lang uw transactie zal worden bevestigd, gaat u naar de site van de explorer blockchair.com en voert u de transactie-ID in (TXID, hash). Laten we een voorbeeld geven voor een transactie met hash - b7f1813807462650e521b8d98a5da4fee9cfb80347cfefad96172e9f4ec64275

Om te beginnen verzamelen we alle benodigde gegevens voor de berekening:
  1. In de onderstaande schermafbeelding zien we dat onze transactie plaatsvindt in de Bitcoin-mempool op 1676 plaats van 9495 (prioriteit 1676/9495) en de commissie (vergoeding per byte) is 16 satoshi.

  2. De gemiddelde uitlooptijd van één blok in het Bitcoin-netwerk is 10 minuten.

  3. Het gemiddelde aantal transacties dat in het Bitcoin-blok kan worden opgenomen, is 2500. 

Dus voeren we de berekening uit: het nummer 1676 (de prioriteit van onze transactie in de Bitcoin-mempool) is minder dan het nummer 2500 (het totale aantal transacties in het Bitcoin-blok), dit betekent dat onze transactie zal plaatsvinden in het volgende blok, of over 10 minuten.

In de praktijk verandert de prioriteit van een transactie voortdurend, omdat er steeds meer nieuwe transacties op het netwerk verschijnen. Daarom is het het beste om ten minste 10 minuten aan de berekeningstijd toe te voegen.